terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe syndicus kiezen? Geen lichtzinnige beslissing

Een nieuwe syndicus kiezen kan een grote impact hebben op de werking van de VME (vereniging voor mede-eigenaars). De syndicus is immers een spilfiguur die uw pand en alle VME-administratie door en door kent. Hij zorgt voor een goed beheer van de eigendom, de leefkwaliteit en de tevredenheid van zowel bewoners als mede-eigenaars. Al deze zaken beïnvloeden ook onrechtstreeks de reputatie van uw eigendom.

Wanneer een nieuwe syndicus kiezen?

Heeft uw huidige syndicus ontslag genomen? Denkt u dat het toch allemaal net iets vlotter kan? Of heeft u een andere reden om van syndicus te veranderen? In elk geval is het aan te raden om minutieus in kaart te brengen wat nu de oorzaak is van uw zoektocht naar een nieuwe syndicus. Zo bent u zeker dat de verandering van syndicus ook effectief het gewenste effect zal opleveren. Bedenk echter wel dat uw huidige syndicus uw VME dossier al enige tijd volledig beheert. De overdracht van dat dossier kan dus wel even tijd in beslag nemen.

Soms MOET u gewoon van syndicus veranderen

Als de syndicus taken niet meer naar behoren worden uitgevoerd bijvoorbeeld. In dat geval is vervanging een noodzakelijke stap naar een beter beheer van uw VME.

Een kristalhelder stappenplan

Wanneer u beslist om een nieuwe syndicus te kiezen, geven we u graag een leidraad mee met de te volgen stappen.

  1. Overtuig de andere mede-eigenaars van de noodzaak tot vervanging van uw syndicus. Zorg ervoor dat alle neuzen in dezelfde richting staan en onderbouw een grondige motivatie waarom uw huidige syndicus niet meer voldoet.
  2. Zoek een beter alternatief. Hou hierbij rekening met uw wensen voor een nieuwe syndicus. Omschrijf duidelijk het takenpakket en de verwachtingen. Vraag diverse offertes op en bespreek deze met de VME.TIP: Spreek vooraf eens af met uw nieuwe syndicus om te kijken of het ‘klikt’.
  3. Zet het ontslag van de syndicus op de agenda van de algemene vergadering. Indien u om dringende reden een vervanging wenst, kan u hiervoor een buitengewone algemene vergadering organiseren. Let wel: U heeft voor de stemming een meerderheid nodig!
  4. Nu de huidige syndicus zijn ontslag heeft ontvangen, kan u een nieuw contract tekenen met de nieuwe, door u aangestelde syndicus.TIP: U mag zich niet bevinden in een periode waarin er geen syndicus is. De wet spreekt dan van een juridisch vacuüm. U bent in dat geval verplicht om via het vredegerecht een tijdelijke syndicus aan te stellen.
  5. Vervolgens moet de door u aangestelde syndicus een overdracht ontvangen van de vorige syndicus. De wet schrijft voor dat dit dossier binnen de 30 dagen moet overgemaakt worden.

Uiteraard is bovenstaande slechts een korte opsomming van alle te doorlopen stappen en zijn er voor elk stap specifieke wetten en regels die moeten gevolgd worden.

Nieuwe syndicus nodig?

U bent op zoek naar een nieuwe syndicus? Of heeft u nog vragen over diens takenpakket? Zowel voor vrijblijvend advies als voor een concrete vraag bent u bij Verhelst Beheer aan het juiste adres.

terug naar nieuwsoverzicht