terug naar nieuwsoverzicht

Immo Pauwels en Verhelst Beheer slaan de handen in elkaar.

Per 1 januari 2020 neemt Verhelst Beheer alle syndicusactiviteiten van Immo Pauwels over. Een strategische keuze waarmee het syndicusbedrijf uit Sint-Job-in-‘t-Goor haar marktpositie in Noord-Antwerpen en de Voorkempen opnieuw verstevigt. Verhelst Beheer start het nieuwe jaar met maar liefst 480 gebouwen in beheer!

Niet de eerste of de laatste overname

Zaakvoerder Steve Verhelst is met deze bedrijfsovername zeker niet aan zijn proefstuk toe. In 2006 richtte hij eerst zijn eigen vastgoedkantoor Verhelst Vastgoed op. Dat groeide in sneltempo uit tot een gevestigde waarde in Brasschaat en de ruimere regio Noord-Antwerpen. Niet veel later opende een 2e kantoor in Sint-Job-in-‘t-Goor. In 2012 richtte Steve vervolgens dochteronderneming Verhelst Beheer op om het dienstenaanbod uit te breiden met syndicus– en rentmeesteractiviteiten.

Na de overname van Queens Vastgoed door makelaarskantoor Verhelst Vastgoed in 2014, volgde in 2016 al de acquisitie van Covantis door syndicusbedrijf Verhelst Beheer. Nu drie jaar later voegt Verhelst Beheer ook de syndicusactiviteiten van Immo Pauwels aan haar portefeuille toe. Dat brengt de teller voorlopig op 250 gebouwen in syndicusbeheer en nog eens 230 panden in rentmeesterschap.


Doordachte partnerships

Met 3 overnames in 6 jaar tijd lijkt er geen rem te staan op de groeiambities van de Verhelst Vastgoed groep. Toch draait het voor Steve Verhelst niet enkel om cijfers.

“De passie voor vastgoed is een absolute kerngedachte bij Verhelst Vastgoed. Vanuit die passie zetten we de klant, zijnde onze mede-eigenaars en huurders, bewust centraal. Alleen zo kunnen we immers het verschil blijven maken qua service. Als we een bedrijf willen overnemen, zoeken we bovenal naar een soortgelijke visie. Alleen als de visies en bedrijfsmentaliteit van beide partijen op dit vlak dicht bij elkaar liggen, zullen we een partnership overwegen. Ook de klanten appreciëren dat ze minstens dezelfde klantgerichte aanpak met een uitgebreidere service blijven genieten en zo zijn al onze acquisities tot nu toe een win-win verhaal voor alle betrokken partijen gebleken” aldus Steve Verhelst, zaakvoerder van Verhelst Vastgoed & Verhelst Beheer

Ook de klanten van Immo Pauwels worden gerustgesteld. Hun vertrouwde aanspreekpunten Filip Pauwels en Ann De Swerts blijven nauw betrokken en zullen samen met het Verhelst Beheer team de dossieroverdracht verzorgen.

Voor ons was Verhelst Beheer direct een perfecte match. Het viel meteen op dat we dezelfde visie delen over ons vak en over de service die we onze klanten willen bieden. Wij kunnen bovendien gerust zijn dat onze klanten in goede handen zijn. Vastgoedeigenaars zullen vooral praktische voordelen ervaren. Met 16 medewerkers en 2 kantoren heeft Verhelst Beheer namelijk alles in huis om snel en professioneel te werken zonder de persoonlijkheid en flexibiliteit van een kleinschalige kmo te verliezen. Vastgoed verhuren of verkopen kan bovendien erg vlot geregeld worden via de collega’s van Verhelst Vastgoed. Immo Pauwels klanten hebben bij Verhelst Beheer voortaan dus een one-stop-shop voor al hun vastgoedplannen” verduidelijkt Filip Pauwels

De toekomst

Verhelst Vastgoed en Verhelst Beheer blijven groeien. Steve Verhelst sluit verdere overnames niet uit, maar benadrukt dat hij het belangrijk vindt om gecontroleerd en op een gezonde manier te groeien. Alleen zo kan hij de huidige servicelevels blijven garanderen.

De Verhelst Vastgoed groep stelt momenteel 16 vastgoedprofessionals te werk en heeft nog enkele vacatures openstaan om het huidige team te versterken.

terug naar nieuwsoverzicht